Tips : Waarom moeten handschoenen nat zijn.

29-07-2019

Elke dag krijgen wij te maken met handschoenen die niet nat genoeg gemaakt zijn, met alle gevolgen van dien, waarom dienen handschoenen nu eigenlijk nat gemaakt te worden.

Tip 1 : Bij het natmaken van de foam (oppervlak waar bal mee gepakt wordt) vormt de foam zich tot 1 sterk geheel, hierdoor wordt de foam ook veel soepeler en meer stretch. Wanneer de foam zich tot 1 geheel vormt, zal deze ook minder snel afbrokkelen.

Tip 2 : Hoe nat moeten nu eigenlijk de handschoenen gemaakt worden? Naar onze bescheiden mening dient dit voor elk gebruik te gebeuren en mag dit gerust 15 tot 30 seconden gebeuren dat de foam natgemaakt wordt onder de douche. Zodat de foam het water volledig kan opnemen, de foam doordrenkt is en hierdoor de foam sterker en meer stretch wordt. Hierdoor zal de foam veel minder snel grote slijtage vertonen en kan je dus langer met de handschoenen doen.

Tip 3Nat is niet zomaar nat en drinkfles nat om te beginnen is niet nat genoeg en ik weet dat je nu gaat zeggen, dat je geen grip hebt, als de handschoenen te nat zijn. Ik ga je daar ook een stuk gelijk ingeven. Wel moet je begrijpen dat een foam past begint te werken, wanneer deze echt door en door nat geweest is. Wanneer je met zo een natte handschoenen de eerste momenten de bal probeert te klemmen, gaat het misschien wat minder gaan, maar je gaat wel merken, dat geleidelijk aan de grip terug komt en die grip komt eigenlijk al na 5 minuutjes op training terug. Zo heb je wel zeer goeie grip met een handschoen die toch nat genoeg is om de slijtage te vermijden.

Tip 4 : hoe best wedstrijdhandschoenen dan voorbereiden? Als je echt je wedstrijdhandschoenen apart houdt, dan kan je deze bij het binnenkomen in de kleedkamer, reeds goed, maar dan ook goed beginnen natmaken. Deze duw je dan goed uit, zodat ze nog wel goed nat zijn, maar niet meer water druppen, nu heeft de foam het water opgenomen. Laat ze dan 40-45 minuten liggen, terwijl je opwarming doet met andere handschoenen. Nu kan je de wedstrijd beginnen met handschoenen, die direct goed zijn en direct voldoende grip hebben. Succes.