Darko Van Rie houdt de nul tegen KV Mechelen

02-03-2019

Zaterdag 02/03/19 was Darko Van Rie met Club Brugge te gast op KV Mechelen, dicht in de buurt om hem ook eens live aan het werk te zien. Tegelijkertijd konden we dan ook Tuur Mergeay van KV Mechelen aan het werk zien. 

Goed op tijd aangekomen, hebben we wat van zijn opwarming kunnen meepikken. Lees onder verder voor kort wedstrijd verslag.

U18 KV Mechelen - Club Brugge 0-1

Een vrij gesloten eerste helft zorgde langs beide kanten voor weinig doelgevaar. Op enkele stilstaande fases na, waar niet echt gevaar uit kwam, was het vooral middenveld voetbal. Wel werd er stevig gevoetbald en gebikkeld, duels waren er op het scherpst van de snee, waarbij er heel wat voeten gekletter te horen was en sterke contact duels waren langs beide kanten, zonder dat het gevaarlijk spel was.

Die 0-1 werd halfweg afgekeurd na een stilstaande fase, waarbij er vanuit buitenspel binnen gekopt werd.

Tuur Mergeay van KV Mechelen had ondertussen 1 bal moeten pakken, die hij ook goed verwerkte.

Darko Van Rie had éénmaal rustig in de voeten moeten gaan, een leuk stiffertje bij een terugspeelbal was op dat moment zijn hoogtepunt van de wedstrijd.

2de helft zelfde spelbeeld

Lange tijd leek het erop dat Club Brugge de nr 2 in de stand punten zou gaan verliezen tegen de nr 9 van het klassement.

De ganse tweede helft noteerden we 3 momenten waarop Darko zich moest laten zien.

Eerste keer met een hoge bal die hij moest komen halen, tweede keer met een voetveeg en derde keer diende hij een schitterende reflex boven te halen om de 0 op het bord te houden.

Langs de ander kant kreeg Tuur Mergeay evenmin werk te verrichten, 1x ging de bal op de paal en zo buiten, zo oordeelde de scheidsrechter, toch volgens mijn scherp oog en nadien ook bevestigd door Tuur zelf, had hij wel degelijk deze bal uit zijn doel geranseld, dus dit was een klasse redding. Iedereen sprak over de wereldredding van Kenny Steppe tegen Club Brugge met STVV, deze mocht zeker in het rijtje er naast gezet worden. Tien minuten voor tijd sloeg Club Brugge dan toch ongenadig hard toe, uit de weinige echte kansen die er geweest waren, schoten zij van rechts van het doel staal hard in de linkerbovenhoek. Totaal onverwacht stond het dus opeens 0-1 en daar bleef het ook bij.

Darko Van Rie - Analyse

Het gene ik gezien heb van Darko was een zeer volwassen spelende keeper. Komt nooit in stressmomenten bij terugspeelballen, probeert zoveel mogelijk de voetballende oplossingen te zoeken, zoals in het hedendaags voetbal veel gedaan wordt. Ook al denk ik soms dat het teveel voetballend is, toch blijven ze voetballend de oplossing zoeken. Met Darko in het doel is dit geen probleem, hoewel hij rechtsvoetig is, is het geen probleem om in moeilijke situaties zijn linkervoet vlotjes te gebruiken.

Hij coacht ook zijn spelers op een positieve manier, zodat zijn spelers ook het overzicht via hem kunnen bewaren. Is verbaal goed aanwezig.

De enkele reddingen die hij moest verwezenlijken, behoede hij zijn ploeg dan ook voor een tegendoelpunt. Zoals het ook hoort. Belangrijk zijn, op de momenten dat je belangrijk moet zijn en mede bijgedragen aan de 0-1 overwinning.

Proud to have this boy in our " Torro Team "


Compilatie Video Darko Van Rie op KV Mechelen